Børnegruppe for børn af alkoholikere

Gratis børnegruppe for børne med forældre, der drikker eller tager stoffer

Børnegruppe for børn af alkoholikere er vores primære tilbud til mindre børn. Gruppen er en kombination af leg, gruppeterapi og undervisning om afhængighed i børnehøjde. Vi har skabt et trygt miljø, hvor der er rum til, at dit barn kan være sig selv og hele i eget tempo. Et gruppeforløb giver også dit barn mulighed for at møde andre børn i samme situation.

De fleste børn, der vokser op i en familie med misbrugsproblemer, oplever, at deres verden er uforudsigelig og kaotisk. I De små Skuldres børnegruppe vil dit barn opleve struktur, fortrolighed og nærvær fra andre voksne.

I gruppen for børn af alkoholikere vil der være fokus på at forstå og tale om, hvordan man har det, ens oplevelser og tanker. Dit barn får forskellige værktøjer til at udtrykke sine følelser, og igennem korte undervisningsgange arbejder vi med forskellige temaet, som f.eks.:

  • Hvad er alkoholisme/afhængighed?

  • Hvem bliver afhængighed og hvordan påvirker det familien?

  • Hvad gør vi ved svære følelser?

  • Om at have hemmeligheder og føle sig anderledes

  • Hvem kan jeg søge hjælp hos?

  • Hvad er jeg god til og hvad gør mig glad?

 

Tryghed i gruppen for børn af alkoholikere

Du eller en anden netværksperson vil løbende blive inddraget i forløbet. Du bliver inviteret til samtaler, hvor vi snakker om dit barns udvikling. De små Skuldres medarbejdere har tavshedspligt. Det vil sige, at vores behandler har lavet en aftale med dit barn omkring, hvilke oplysninger, øvelser og tegninger, de ønsker at dele med dig.

Hos De små Skuldre lægger vi meget vægt på at opretholde vores tavshedspligt. Børnegruppen er et frirum, hvor barnet trygt kan tale frit om deres følelser omkring afhængighed i familien på deres præmisser.

Læs, hvordan Allan oplevede det, da hans børn fik hjælp her.

 

Det praktiske

  • Hvis dit barn indskrives til børnegruppe efter en forsamtale, er det som udgangspunkt til et forløb over 10 gange, men forløbet kan reguleres efter barnets behov.

  • Børnegruppe finder sted 1 gang om ugen i Behandlingscenter Tjeles dagscenter i Aarhus, men der kan også oprettes børnegrupper i Aalborg og Kolding, hvis der er tilstrækkelig tilslutning til det. 

  • Der kan være op til 14 børn i hver gruppe. En større gruppe børn giver børnene en større mulighed for at knytte bånd og dele deres historier.

  • I hver børnegruppe vil der være 2 behandlere, når der er mange børn, så børnene altid har en voksen at gå til. Hvis gruppen er mindre er der kun 1 behandler. Behandlerne er de samme voksne fra gang til gang, for at sikre genkendelighed og tryghed for børnene og behandlerne får et indgående kendskab til de børn, de arbejder med.

 

Har dit barn brug for professionel hjælp? Kontakt De små Skuldre