Hvorfor behøver mit barn hjælp?

 

om at være små skuldre

 

Hvorfor skal mit barn igennem et behandlingsforløb hos De små Skuldre? Hvad skal det gøre godt for? Vi drikker ikke mere. Vi er glade, og der er endelig ro i vores hjem. 

En vigtig del af et behandlingsforløb for afhængighed er familiebehandling både for børn og voksne. Det kan både være under eller efter, den afhængige har været i behandling.

Det kan have store konsekvenser for dit barns udvikling, hvis han eller hun ikke får hjælp. Dit barn har brug for at snakke om de tanker og følelser af skam og skyld, tristhed og vrede, som det har båret rundt på igennem mange år. Får dit barn ikke hjælp, risikerer du, at han eller hun aldrig får helet de sår, som alkoholismen eller stofmisbruget har forårsaget. Det kan have stor betydning for dit barns skolegang, for dit barns selvværd og for dit barns måde at omgås andre børn og voksne.

Kontakt De små Skuldre, hvis dit barn har brug for hjælp


"Jeg vil ikke afsted!"

Det kan nogle gange være svært at overbevise børn og unge om, hvorfor de skal på kursusweekend, hvor de er væk hjemmefra, eller i en gruppe, hvor de ikke kender de andre. Vores erfaring viser, at de børn og unge, der er sværest at få til at deltage på et kursus eller i en gruppe, ofte er dem, som ender med at holde mest af det.

Vi ved, at børn og unge har brug for at tale med andre om alt det, de ikke tør sige til deres forældre og skammer sig over at fortælle andre. Vi ved, at dit barn har brug for et sted, hvor der er voksne, man kan støtte sig op ad og spørge til råds, hvor man kan grine med andre børn, og hvor det er okay at være ked af det.

Vi har bedt både børn og voksne, der har været i De små Skuldres tilbud, fortælle deres historie - om deres forældres afhængighed, deres fordomme om familiebehandling, og hvor meget det betød at tale om deres følelser.

Find deres historier i menuen til højre.

Har dit barn også brug for hjælp? Skriv til desmaaskuldre@tjele.com