Individuelle samtaler og terapi for børn af alkoholikere

 

Individuelle samtaler

Individuelle samtaler og terapi for børn af alkoholikere, fordi det er ikke alle, der er klar til at dele deres erfaringer og følelser med andre i en gruppe. De små Skuldre tilbyder også individuelle samtaleforløb for både børn, teenagere og unge voksne. 

Samtalerne kan fungere som yderligere støtte dit barn, hvis han eller hun allerede deltager i en gruppe. De kan også være et springbræt til at komme ind i en gruppe eller på weekendkursus.

Gruppeterapi vs. individuelle samtaler

De individuelle samtaler kan virke som den mest ideelle løsning for de fleste børn fra familier med misbrugsproblemer. Vores erfaring viser dog, at den tryghed og lettelse, man føler ved at møde andre i samme situation og dele erfaringer og oplevelse med dem, er et af de bedste redskaber til at reparere skaderne fra en opvækst i en familie med afhængighed. 

Ved en forsamtale vurderer vores behandler, om dit barn har et behov for et forløb med individuelle samtaler. Samtalerne vil være med en behandler eller familieterapeut. Vi stræber efter at anvende og kombinere de akviteter som De små Skuldre kan tilbyde til at skabe det rigtige forløb, der passer til dit barn behov. Dette tilbud kan f.eks. bestå af en terapigruppe med undervisning, individuelle samtaler eller en kombination af begge.


Samtaleforløb for børn

Får dit barn tildelt samtaler med en behandler eller famiieterapeut, vil du som forældre blive inddraget midtvejs og ved afslutningen af samtaleforløbet. Der vil være fokus på samme emner, som i bruges i børnegrupperne, men på to-mandshånd frem for i en gruppe. 

Antallet af samtaler kan variere fra barn til barn, men som udgangspunkt forventes et forløb med samtaler at vare over 5 gange.


Samtaleforløb for teenagere

Vi har erfaret at teenagere, der er meget negative omkring teenagegruppe ofte siger ja til et individuelt samtaleforløb. Et samtaleforløb kan bane vej for, at dit barn på et senere tidspunkt vil være parat til at møde jævnaldrende i sammen situation. 

En samtale vil foregå mellem teenageren og en behandler eller en familieterapeut. Du som forældre eller en anden omsorgsperson kan inddrages ved forløbets afslutning, hvis dit barn ønsker det. Det forventes, at et forløb vare over 5 samtaler.


Samtaleforløb for unge voksne

Vi har erfaret, at man som ung voksen ofte har brug for at kombinere gruppeterapi med individuelle samtaler.

Et samtaleforløb vil som udgangspunkt vare over 5 samtaler, men kan reguleres efter behov. Samtalen vil foregå mellem deltageren og en behandler eller familieterapeut. Hvis det ønskes kan forældre eller en andre netværkspersoner inviteres til en familiesamtale.

 

Ønsker du at vide mere om terapi for børn af alkoholikere? Ring til os på 70 20 40 80