Min mors alkoholmisbrug har præget min opvækst

Min mor drak og det har præget min opvækst

 

Christinas opvækst var stærkt præget af moderens alkoholmisbrug. Og som mange andre børn vendte Christina sin reaktion indad.

”Jeg har vist altid følt mig lidt anderledes end de andre. Lidt udenfor. Den har forfulgt mig som ung og nu voksen – den der tunge fornemmelse af ikke rigtigt at passe ind”, fortæller Christina. Hun har ofte spekuleret på, hvorfor hun følte sådan og har tænkt på, om hun led af en depression eller var stresset.

Mors misbrug fortiet i mange år

I mange år var moderens alkoholmisbrug og børnenes følelser i den forbindelse ikke noget, der blev snakket om i familien. Heller ikke Christina og hendes to søskende satte ord på problemet.
Men moderens drikkeri blev værre og værre, og hun indvilgede i at gå i behandling på Behandlingscenter Tjele, der også har et omfattende tilbud til de pårørende til afhængige.

De små Skuldre hjalp mig videre

”Det var fantastisk at komme ind i projektet De Små Skuldre”, fortæller Christina. ”Pludselig stod det hele lysende klart for mig, og jeg kunne sætte ord på alle de følelser, jeg har gået med. Jeg fik vendt alle mine tanker med rådgiverne, som altid var der for mig, og jeg fik indblik i, hvordan mine søskende har oplevet vores barndom og hvad den har medført for dem.
Det har været et helt enestående forløb og har givet mig stor styrke til at komme videre med mit liv på en måde, som jeg aldrig havde troet mulig”.

Nye muligheder åbner sig

Christinas mor drikker ikke mere, og hun har også selv taget et stort skridt på sin videre vej i livet.

”Jeg er startet på AVU for at forbedre mine karakter fra folkeskolen, så jeg kan komme på HF. Derefter kunne jeg godt tænke mig tage bacheloruddannelsen som socialrådgiver. Det havde jeg aldrig troet var muligt for et år siden - faktisk har jeg aldrig haft tanken om, at tage en bacheloruddannelse. Jeg har en erhvervsuddannelse som bygningsmaler, men jeg har aldrig følt mig ’hjemme’ i det fag. Det har heller ikke været let i folkeskolen på grund af, at min mor drak. Men nu har jeg fået mod og viljestyrke og er klar til at tage udfordringen op. Selvom det bliver en lang rejse, er jeg sikker på, at det vil lykkes for mig”, siger Christina.

Christina, voksent barn af en alkoholiker

 

Hvis du vil vide mere om, hvordan De små Skuldre kan hjælpe dig eller dit barn så ring til 70 20 40 80 eller send en mail til desmaaskuldre@tjele.com