Ofte stillede spørgsmål

Misbrugsproblemer i hjemmet er en del af mange børns hverdag. Sundhedsstyrelsen angiver, at omkring 120.000 børn vokser op i hjem med alkoholproblemer eller problemer med andre misbrug.

I har sikkert været meget igennem i jeres familie  - først med misbrugsproblemerne, sidenhen med at finde tilbage til en almindelig hverdag igen, når mor eller far har været i behandling. De små Skuldre kan hjælpe jer med rådgivning, samtaler og terapi.

Siden her prøver at give jer svar på nogle af de mange spørgsmål, I sikkert har.


Og husk,

I er altid velkomne til at kontakte De små Skuldre på telefon 70 20 40 80, eller på mail desmaaskuldre@tjele.com .


De små Skuldre er et gratis tilbud i Jylland, men mit barn og jeg bor på Sjælland. Kan mit barn stadig få hjælp hos De små Skuldre?

Ja, børn der har adresse på Sjælland kan stadig få hjælp hos De små Skuldre. Tilbuddet er dog kun gratis, hvis man har bopæl i Jylland. Har du adresse på Sjælland, kan dit barn deltage i De små Skuldres tilbud mod et deltagergebyr.

Hvad gør vi, hvis mit barn ikke kan deltage i en gruppegang og går glip af et tema?

Dit barn har mulighed for at få gennemgået temaet på et senere hold, hvis der er plads.

Behøver man at dele alt, når man kommer i en gruppe?

Nej, det er helt op til dit barn, hvor meget han eller hun ønsker at dele med gruppen. De små Skuldre lægger vægt på, at dit barn skal føle sig velkommen og tryg i gruppen til at dele de tanker og følelser, som det har behov for at dele.

Hvilken forælder skal tage med på Børne- og forældrekursus?

I bestemmer selv, hvilken forælder der skal deltage i Børne- og forældrekursus. Det kan være godt for både barn og forældre, hvis det er forælderen, der har haft en misbrug, der deltager. Et Børne- og forældrekursus kan være helende for forholdet mellem den afhængige forældre og barnet.

Kan mit barn godt både deltage i en Børnegruppe, hvis han eller hun har været på Børne- og forældrekursus?

Ja, det kan man godt. Et forløb hos De små skuldre kan være forskelligt fra barn til barn. Vi sammensætter dit barns forløb efter hans eller hendes behov.

Har du flere spørgsmål? Kontakt De små Skuldre