Behandling til børn fra misbrugsfamilier

 

om behandlingstilbuddet

Behandling til børn fra misbrugsfamilier - Behandlingscenter Tjele og De små Skuldre har skræddersyet en række gratis tilbud til aldersgruppen 8 - 24 år. Vi har anvendt 25 års erfaring med familiebehandling til forme et forløb til børn og unge, hvor der er fokus på den enkeltes mål og positive udvikling.

Det starter med en samtale

Et forløb hos De små Skuldre starter med, at dit barn bliver inviteret til en samtale med en behandler, der har erfaring med behandling af børn fra misbrugsfamilier. Vi kalder samtalen for en forsamtale. Formålet  er at finde ud af, hvad dit barns har brug for, og samtalen munder ud i det tilbud, der passer bedst til ham eller hende.

Ved forsamtalen kommer I også til at tale om, hvorvidt De små Skuldre er i stand til at yde den hjælp, der er behov for, eller der er brug for andre tilbud også.

En forsamtale er forskellig alt efter aldersgruppe:

  • Ved samtaler med børn (8 - 12 år) deltager en forældre eller anden omsorgsperson ved dele af samtalen. Du vil få mulighed for at snakke alene med behandleren, hvor du kan give udtryk for ønsker og bekymringer.

  • Samtaler med teenagere (13 - 17 år) foregår som udgangspunkt alene med behandleren, men forældre kan inviteres til at deltage, hvis det er i orden med teenageren. Inviteres du som forælder til samtalen, vil du kun være til stede ved dele af samtalen sammen med dit barn.

  • Som udgangspunkt foregår en forsamtale alene mellem deltageren og en behandler. Hvis du selv ønsker at invitere forældre eller en netværks- eller omsorgsperson, er det også muligt.

Behandlingstilbuddene til børn fra misbrugsfamilier

Tilbuddet henvender sig til følgende aldersgruppe og varierer fra gruppe til gruppe:

  • Børn (8 - 12 år): Dit barn har mulighed for at deltage i børnegruppe, der er en kombination af undervisning og gruppeterapi. Gruppen finder sted en gang om ugen. Derudover afholdes der Børne- og forældreweekend 2 - 3 gange om året. Kurset foregår fra fredag til søndag med overnatning på et kursuscenter. Læs mere om tilbud til børn her.

  • Teenagere (13 - 17 år): Denne aldersgruppe har mulighed for at deltage i teenagegruppe, der er en kombination af gruppeterapi og undervisning, der bl.a. har fokus på at styrke deltagernes selvværd. Læs mere om teenagegruppe her.

  • Gruppe for unge voksne (18 - 24 år): Unge voksne tilbydes et gruppeterapiforløb, som tager udgangspunkt i den unges behov og erfaringer. Vi fokuserer på personlig udvikling og styrkelse af sociale kompetencer. Læs mere om gruppe for unge voksne her.

Fælles for alle tilbuddene er, at de giver deltagerne mulighed for at møde andre jævnaldrende, der også er vokset op i en msibrugsfamilie. Netop fællesskabet og spejlingen i hinanden, oplevelsen af ikke at være alene, er med til at sætte gang i en positiv udvikling

I særlige tilfælde tilbydes individuelle samtaler/terapi med en behandler eller familieterapeut.

Vil du vide mere om De små Skuldre? Skriv til desmaaskuldre@tjele.com