Jeg fik den hjælp, jeg havde brug for
Hej jeg hedder Rasmus, og jeg er med i De små Skuldre.
Det var egentligt rimelig svært at få mig selv til at gøre det, fordi jeg tænkte, at jeg ikke havde brug for det, og at jeg sagtens kunne leve uden, og især det med at man skulle tale om noget, der var så tabu foran en gruppe mennesker, som jeg ikke havde noget personligt forhold til. Men da jeg rent faktisk kom i gang, var det helt vildt dejligt, osse fordi man taler med andre på min alder, som har oplevet det samme som jeg har.
Jeg oplevede med dem, jeg var sammen med, at de var så søde og imødekommende, og rigtig gode at tale med. Emnerne er meget relevante, og Radha (psykologen) er så rar, sød og fantastisk til sit arbejde. Vi kommer ind individuelt og taler med hinanden, hvor vi taler om emnet og vores oplevelser med det, og det synes jeg også bare er så fedt fordi, så får man talt med en masse nye, som har de samme problemer som en selv, det skaber især også venskaber. Jeg syntes det var godt at gå til, fordi jeg fik den hjælp jeg havde brug for, og de mennesker jeg behøvede.
Mor til Rasmus fortæller
Min søn, Rasmus, har deltaget i De små Skuldre i godt et halvt år. Hans far har et uerkendt alkoholmisbrug, og Rasmus og hans søster bor hos mig, deres mor.
Forinden gruppeforløbet har både Rasmus og hans søster haft stor gavn af samtaler med psykologen i De små Skuldre, Radha Vijayarankan. Samtidig har Rasmus flere gange snakket om, at han følte sig meget alene med det, synes det er pinligt og flovt at have en far, der drikker og føler ikke, at andre forstår, hvordan det er. Da vi hørte om gruppetilbuddet var jeg egentlig ikke i tvivl om, at det nok ville være noget for Rasmus. Rasmus skulle lige tænke en uges tid over det, men slog så til.
Jeg har oplevet en lettet Rasmus, når han kommer hjem. Det gør ham godt at snakke med andre i samme situation som ham selv, at opleve at det ikke bare er ham, der har det sådan. Han synes han får gode råd af de andre, og at de så også hygger sig de timer, de er sammen, gør det endnu bedre.
Samtidig er det vigtigt, at møderne er lagt i en ramme, hvor en psykolog, Radha Vijayarankan, guider de unge, spørger ind og kan mærke, når de har brug for at snakke lidt selv.
Alt i alt mine bedste anbefalinger til De små Skuldre. For Rasmus har dette forløb haft en stor og også afgørende betydning for, at han kan komme overens med de udfordringer, han har.
Hvis du vil vide mere om, hvordan De små Skuldre kan hjælpe dit barn så ring til 70 20 40 80 eller send en mail til desmaaskuldre@tjele.com