Hjælp til teenagere fra familier med misbrugsproblemer

 

Gratis teenagegruppe for unge med forældre, der drikker eller tager stoffer

Det er svært at være teenager. Det er endnu sværere at være teenager, når man lever i familie med alkoholafhængighed, stofmisbrug eller en anden afhængighedssygdom. Teenagere, der har oplevet alkoholisme og omsorgssvigt i løbet af deres opvækst, vil ofte have det svært i skolen. De kan have lavt selvværd og svært ved at sætte grænser og passe på sig selv.

Teenagegruppe

De små Skuldres teenagegruppe er et ugentlig mødested for unge fra 13 - 17 år, hvor dit barn trygt kan tale om de deres oplevelser med forældres eller families alkohol- eller stofmisbrug. Gruppen er en kombination af undervisning og gruppeterapi, der har til formål at opbygge og styrke dit barn udvikling i en positiv retning.

Der er plads til 8 deltagere i en gruppe for teenagere fra familier med misbrugsproblemer. Vores erfaring viser, at unge arbejder bedst med deres erfaringer og oplevelser i mindre grupper, hvor de har plads til at reflektere over deres følelser. Gruppen er et trygt forum, hvor der kan snakkes frit om forældre, afhængighed og følelser. Deruover arbejder vi med emner som:

  • Hvordan får jeg bedre selvværd?

  • Forståelse for mine egen følelser og reaktioner?

  • Hvordan sætter jeg grænser?

  • Hvem udvikler misbrug?

  • Hjælp til at håndtere og erkende den belastning misbruget har forårsaget

Igennem undervisning og gruppeterapi skal dit barn lære at reflektere og tale åbent og ærligt om sine følelser med jævnaldrende og voksne. Han eller hun får redskaber til at tackle nogle af de situationer og udfordringer, som man står over for, når man er teenager.

 

Det praktiske

  • Hvis dit barn bliver henvist til en teenagegruppe efter en forsamtale, bliver han eller hun som udgangspunkt indskrevet til et forløb på 10 uger. Dette kan ændres til kortere eller længere tid, hvis der bliver behov for det.

  • Teenagegruppe foregår som udgangspunkt Behandlingscenter Tjeles dagscenter i Aarhus, men der kan oprettes grupper i Aalborg og Kolding, hvis der er tilstrækkelig tilslutning.

  • Der er plads til 8 deltagere i en gruppe. Desuden vil der være 1 behandler i gruppen.

 

Vil du have flere informationer om De små Skuldre? Kontakt os i dag